RESURSE

Cursul de Pedagogie Modernă și Bune Practici Educaționale

Partenerul finlandez Suomi-Romania Edustudio ry a fost gazda întâlnirii trans-naționale din Helsinki, Finlanda în perioada 15-19.11.2021. În cadrul cursului de formare ”Pedagogie Modernă și Bune Practici Educaționale” au fost prezentați factorii ce au influențat rezultatele educaționale de succes ale Finlande, pornind de la principiile educației finlandeze în ceea ce privește organizarea, procesul curricular și instrumentele de conducere pentru evaluare, până la studii de caz și ateliere de lucru în cele mai bune practici de predare și crearea de materiale educaționale pentru a sprijini dezvoltarea la elevi a acelor abilități și competențe necesare secolului XXI.

Întâlnirea din Helsinki a avut un număr de 25 de participanți din țările partenere și a inclus și vizite educaționale în școli, vizitarea editurilor responsabile cu crearea de manuale pentru școli și creare de material digital educațional în Finlanda și sesiuni de lucru.

Ghidul Metode, Strategii și Tehnici de Evaluare și Auto-evaluare a cunoștințelor dobândite de elevi în școală

Partenerul finlandez a creat în colaboare cu partenerii din proiect un ghid pentru profesorii de educație primară. Ghidul introduce metode, strategii și tehnici de evaluare și autoevaluare a cunoștințelor dobândite de elevi în școli. Conținutul se bazează pe cercetare și este inspirat de practicile educaționale finlandeze. Ghidul este structurat clar și conține sfaturi din practica tuturor partenerilor de proiect. Scopul ghidului este de a ajuta profesorii să profite la maximum de instrumentele de evaluare care au fost create în cadrul proiectului, astfel încât să poată oferi o abordare nouă experienței de evaluare a elevilor. Poți descărca ghidul în limbile partenerilor din proiect, sau poți răsfoi varianta în engleză mai jos.

Ghidul de Utilizare al Platformei QEd E-learning Moodle

Prezentul ghid de utilizare îşi propune să ofere о privire de ansamblu asupra activităţii didactice desfăşurate prin intermediul tehnologiei online a platformei Moodle. Au fost selectate pentru explicaţii în detaliu cele mai reprezentative aspecte prin intermediul carora utilizatorii – elevi pot desfăşura activităţi de învățare / evaluare și autoevaluare.

Ghidul cuprinde un număr important de figuri, print-screen-uri ale diferitelor ferestre de lucru din cadrul platformei informatice, cu instrucţiuni detaliate acolo unde configurarea platformei este mai complexă.

Poți descărca ghidul în limbile partenerilor din proiect mai jos:

Prima întâlnire transnațională din Cehia​

Prima întâlnire a partenerilor în proiectul „Equalizing the chances of success in life of pre-university students through a quality digital education-Q-Ed!”, cu nr. 2020-1-RO01-KA201-080061, acțiunea KA2 – Parteneriat Strategic, domeniul Educație școlară, a avut loc în Odry, The Czech Republik, între 20.09-24.09.2021 şi a fost organizat de către instituţia parteneră în proiect Zakladni skola Odry, Cehia.​

A doua întâlnire transnațională din Finlanda. Cursul de pregătire în vederea dezvoltarii competentelor profesionale necesare desfasurarii unui act educational de calitate

A doua întâlnire a partenerilor în proiectul „Equalizing the chances of success in life of pre-university students through a quality digital education-Q-Ed!”, cu nr. 2020-1-RO01-KA201-080061, acțiunea KA2 – Parteneriat Strategic, domeniul Educație școlară, a avut loc în Helsinki, Finlanda între 15.11-19.11.2021 şi a fost organizat de către instituţia parteneră în proiect Suomi-Romania Edustudio ry, Finlanda.

Scroll to top